MVO-beleid

 

[[PAGE-INTRO]]

Het MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) van Vanilia richt zich op mens, milieu en onze kernwaarden. Onze collecties worden tijdloos en duurzaam ontworpen en zijn van een uitzonderlijk goede kwaliteit, waardoor de items in onze collecties een lang en gelukkig leven leiden.
 

[[PAGE-INTRO-END]]

Wij, als merk, zijn ons ervan bewust dat we deel uitmaken van een groter geheel. Wij zijn bekend met de milieu-gerelateerde en sociale problematiek in de mode-industrie en nemen daarom onze verantwoordelijkheid. Vanilia heeft bijvoorbeeld als één van de eerste bedrijven het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. Als gevolg van het Convenant hebben we de afgelopen jaren al veel gedaan en pakken we de geconstateerde duurzaamheidsproblemen in onze eigen productieketen één voor één aan.
Zo brachten we onder andere onze productieketen en bijbehorende processen in kaart, keken we naar de materialen (grondstoffen) die worden gebruikt voor onze collecties en zijn we begonnen met het identificeren en het aanpakken van risico's die we hebben gevonden in de keten