materialen

 

[[PAGE-INTRO]]

De textielindustrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld. Het gebruik van chemicaliën, water, pesticiden en meststoffen door de hele productieketen, van grondstoffen tot eindproduct, heeft een zeer groot negatief effect op de wereld om ons heen.

[[PAGE-INTRO-END]]

De meest gebruikte vezels in de collectie van Vanilia zijn viscose, polyester en katoen. Volgens onze doelstelling moet tegen 2025 minstens 90% van onze viscose, 90% van onze katoen en 50% van onze polyester uit duurzame bronnen worden ingekocht.

Onze top 3 grondstoffen hebben een “high risk” label, als we praten over negatieve milieu-impact. Hoewel we dit willen vermijden en we om die reden richten op de inkoop van grondstoffen uit minder risicovolle landen, zoals Italië, Korea en Turkije, blijft de negatieve impact mogelijk bestaan. 

 

 

 

THERE IS MORE TO EXPLORE

 

[[PAGE-ROW]]

duurzame labels en hangtags

LABELS EN HANGTAGS


De labels in onze kleding zijn nu ook duurzaam. Wij zijn overgestapt naar labels van recycled polyester. Grondstoffen zijn schaars en moeten in de kringloop blijven. Door recycled polyester labels te gebruiken delen wij hierin mee.

Ook zijn onze kartonnen hangtags gemaakt van hout gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC). FSC is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer. Door karton met FSC keurmerk te gebruiken, dragen wij bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen.


[[COL-BREAK]]

newcollection

DUURZAMERE COLLECTIE


Vanilia innoveert continu in materialen om deze op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren, met hart voor mens en milieu. Dit geldt voor onze gehele kleding collectie, maar op deze pagina vind je uitsluitend kleding die met duurzame materialen ontwikkeld zijn. Je herkent ze aan het groene V-keurmerk en bij deze producten leggen we graag uit wat deze stoffen duurzamer maakt.

 

[[PAGE-ROW-END]]