Vanilia Fabric & Care Katoen

FABRIC & CARE

KATOEN

[[PAGE-INTRO]]

Wij vertellen graag wat katoen voor materiaal is en hoe je katoen het beste kunt wassen en verzorgen. Zo gaat jouw kledingstuk langer mee.

Liever uitleg en instructies van één van onze specialisten?

Bekijk
hier de Vanilia Care katoen video.[[PAGE-INTRO-END]]

FABRIC

Katoen is een natuurlijke vezel die groeit uit de zaden van de katoenplant. Bij ideale weersomstandigheden van 200 vorstvrije dagen en 500 mm regenval per jaar, barsten de vruchtenschalen van de plant open en zijn de witte katoenpluizen zichtbaar. Nadat de oogst gezuiverd is van pitten en bladeren worden de grove katoenbalen gerold tot fijne bollen en gesponnen tot garen. Katoen heeft een sterke slijtvastheid en is daarom een duurzame stof, ook heeft het een relatief lage elasticiteit dat ervoor zorgt dat het gemakkelijker kreukt. Door het grote aantal positieve eigenschappen en verschillende toepassingsmogelijkheden is katoen de meest gebruikte plantaardige vezel in de textielproductie.

STERK EN SLIJTVAST
HUIDVRIENDELIJK
MAKKELIJK IN ONDERHOUD

[[PAGE-ROW]]

CARE

Katoen is over het algemeen bestand tegen zware wasbehandelingen, omdat de stof goed tegen hitte kan. Wassen kan dus met gemak, maar houd er rekening mee dat kleding door veel te wassen sneller slijt, valer wordt en afneemt in kleurintensiteit na iedere wasbeurt.

Handwas

Was katoen op de hand in lauwwarm water van 30°C, volgens wasvoorschrift. Gebruik weinig vloeibaar wasmiddel en voeg 1 dl natuurazijn toe om de kleur beter vast te houden. Laat het kledingstuk nooit in het water staan om het doorlopen van kleuren te voorkomen. Leg een kledingstuk niet te nat te drogen, maar rol het in een handdoek om overtollig vocht te verwijderen.

Machinewas

Stel de temperatuur van de wasmachine bij de eerste wasbeurten niet hoger in dan 30°C. Wanneer je katoenen kleding voor het eerst wast, kan het kleur afgeven. Was de kleding daarom de eerste paar keer apart en gebruik aanvullend Colour Catcher doekjes om kleurdoorloop te voorkomen en de kleuren nog langer mooi te houden. Bovendien blijft je kleding mooier als je een wasmiddel zonder bleekmiddel gebruikt: bleek gebruik je alleen voor wit katoen. White ’n Bright doekjes* beschermen de heldere witte kleur tegen vergrauwen en zorgen ervoor dat wit ook echt wit blijft.

Drogen van katoen

Katoen is gevoelig voor verkleuring door de zon. Laat katoen niet in direct zonlicht drogen. Gebruik je een wasdroger; voorkom dan slijtage door de was binnenstebuiten in de droger te doen en stel de temperatuur niet te hoog in.

[[COL-BREAK]] 

Strijken van katoen

Katoen kan goed tegen hitte en kan heet gestreken worden. Stevige blouses van 100% katoen kunnen bijvoorbeeld op maximaal 200°C gestreken worden. Gemixte stoffen, zoals katoen met polyester en fijne katoenen worden op een temperatuur van maximaal 110°C gestreken.

Vlekken uit katoen verwijderen

Katoen kan gemakkelijk gewassen worden in de wasmachine of met een specifieke vlekkenverwijderaar rechtstreeks op de vlek behandeld worden.

Opbergen van katoen

Katoen kan zowel opgehangen als opgevouwen worden opgeborgen. Hang gekleurde katoenen kleding niet in direct zonlicht, om de kans op verkleuring te verkleinen.

Belangrijk
Volg bij het wassen van katoen altijd de instructies op het waslabel aan de binnenkant van het kledingstuk.

 

see collection with this fabric

[[PAGE-ROW-END]]


VANILIA CARE

KATOEN