leveranciers

 

[[PAGE-INTRO]]

Vanilia is al jaren voorloper op het gebied van duurzaam ondernemen. Kwaliteit en vakmanschap staan bij Vanilia hoog in het vaandel. Al ruim 25 jaar wordt onze kleding met zorg door vakmensen met een passie voor ambacht vervaardigd. In onze fabriek in Cappadocië Turkije hebben we de meest moderne machines om onze kleding innovatief en zo duurzaam mogelijk te produceren. Uniek aan deze werkwijze is dat wij als één van de weinigen in de textielindustrie onze productie in eigen beheer hebben. Zo hebben we controle over goede en veilige werkomstandigheden van onze collega's.

 

[[PAGE-INTRO-END]]

Vanilia toont waardering voor haar medewerkers en verwacht dezelfde houding van leveranciers. De BSCI is onderdeel van onze algemene voorwaarden, en leveranciers moeten daarmee instemmen om met ons samen te kunnen werken.
We werken volgens deze voorwaarden op zowel ons hoofdkantoor als in onze fabriek. We checken leveranciers op audit rapporten vanuit CSR organisaties als FWF, BSCI en SEDEX. Als een dergelijk rapport niet beschikbaar is, is dat voor ons een reden om een samenwerking niet voort te zetten.

We beoordelen leveranciers niet alleen op kwaliteit, maar ook op de vestigingslocatie. We willen de voorrang geven aan ‘lage risico’ gebieden en de mate van transport zoveel mogelijk beperken.

Op de kaart hieronder vind je onze leveranciers, waar ze gevestigd zijn en de inkoop volumes van de afgelopen jaren. De kaart laat zien dat we met best veel leveranciers uit Turkije zaken doen. Turkije is een zogeheten ‘hoog risicoland’ als het neerkomt op: vrijheid van vereniging, leefbare lonen, kinderarbeid en Syrische vluchtelingen. Desalniettemin wordt er, met voortdurende inspanningen, gezocht naar een oplossing voor deze problemen en gewerkt aan een plan om de CSR policy verder uit te rollen. Met een lidmaatschap bij BSCI/BEPI verbeteren we continue onze gepaste zorgvuldigheid. Lees hier het rapport over onze hoofd leveranciers:

 

Met het ondertekenen met de Transparancy Pledge zijn we als modebedrijf weer een stap dichterbij volledige transparante keten. Ook hopen wij hierin een goed voorbeeld te kunnen zijn voor anderen zodat modebedrijven als collectief goede en fijne werkomstandigheden zullen waarborgen voor al hun werknemers. Bekijk hier de volledige lijst van onze suppliers:wereldkaart leveranciers Vanilia