Vanilia Fabric & Care Linnen

FABRIC & CARE

DENIM

[[PAGE-INTRO]]

Wij vertellen graag wat denim voor materiaal is en hoe je denim het beste kunt wassen en verzorgen. Zo gaat jouw kledingstuk langer mee.

[[PAGE-INTRO-END]]

FABRIC

Denim is een sterke, gekeperde katoenen stof. De eerste spijkerbroeken, de ‘taille overalls’ waren werkbroeken die voornamelijk werden gebruikt door onder andere mijnwerkers en cowboys. Ruw katoen is de basis van denim, waarvan garens gesponnen worden. De gesponnen garens worden tot touw gedraaid en in een indigo verfbad gedompeld. Hoe vaker de onderdompeling, hoe donkerder blauw de denim. Door ze op verschillende manieren te wassen ontstaan verschillende effecten. De spijkerbroek is wereldwijd een van de meest gedragen kledingstukken.

HITTEBESTENDIG
VORMT NAAR HET LICHAAM
KRIJGT KARAKTER NA VEEL DRAGEN

[[PAGE-ROW]]

CARE

Was denim zo min mogelijk, omdat het dan langzamerhand de originele kleur verliest. Om denim fris te houden tussen de wasbeurten door, hang je het item op om te luchten. Let op! Denim krimpt altijd iets in de lengte. Verkort je broek dus nooit voordat deze is gewassen.

Handwas

Was denim gescheiden en binnenstebuiten en doe het kledingstuk niet in de droger. Laat denim vlak (dus niet gekreukt) drogen en droog het niet op de verwarming of in de droger. Dit heeft een negatief effect op de fit en kleuring. Bij zeer donkere denim of een zwaardere kwaliteit is het raadzaam om voor te wassen in koud water met een kwart kopje zout en een kwart kopje azijn.

Machinewas

Gebruik speciaal wasmiddel voor donkere denim. Stel de wasmachine in op een Fijnwas-programma en keer de denim binnenstebuiten om te voorkomen dat bij het centrifugeren witte strepen ontstaan. Was denim op maximaal 30°C om krimpen en verkleuring tegen te gaan. Aanvullend geven wij het advies Colour Catcher doekjes toe te voegen om de kleur van de denim te behouden. Gebruik vloeibaar wasmiddel voor de donkere was, poederwasmiddel vlekken kan achterlaten. Wees bij het wassen alert op het gewicht van een natte denim. Was niet meer dan 4 zware denimkwaliteiten tegelijk, omdat het gewicht dan te groot kan zijn voor de wasmachinetrommel.

Drogen van denim

Hang denim binnenstebuiten te drogen. Droog denim niet in de droogtrommel, omdat het krimp en slijtage veroorzaakt. Sommige denimkwaliteiten kunnen wel in de droogtrommel, maar enkel op de laagste stand. Controleer daarom altijd het waslabel.

[[COL-BREAK]] 

Strijken van denim

Strijken van denim is niet nodig. Doe je het wel, stel dan het strijkijzer in op de hoogste stand en gebruik stoom.

Vlekken uit denim verwijderen

Gebruik vlekkenspray of een specifieke vlekkenverwijderaar en was op de voorgeschreven manier. Het in de week leggen van de vlek is een risico, vanwege de kans op het uitlopen van kleuren.

Opbergen van denim

Denim kan opgevouwen of aan de heupband worden opgehangen.

Belangrijk

Volg bij het wassen van denim altijd de instructies op het waslabel aan de binnenkant van het kledingstuk.

 

see collection with this fabric

[[PAGE-ROW-END]]