Leveranciers

leveranciers

 

Vanilia toont waardering voor haar medewerkers en verwacht dezelfde houding van leveranciers. De BSCI is onderdeel van onze algemene voorwaarden, en leveranciers moeten daarmee instemmen om met ons samen te kunnen werken.

We werken volgens deze voorwaarden op zowel ons hoofdkantoor als in onze fabriek. We checken leveranciers op audit rapporten vanuit CSR organisaties als FWF, BSCI en SEDEX. Als een dergelijk rapport niet beschikbaar is, is dat voor ons een reden om een samenwerking niet voort te zetten.

We beoordelen leveranciers niet alleen op kwaliteit, maar ook op de vestigingslocatie. We willen de voorrang geven aan ‘lage risico’ gebieden en de mate van transport zoveel mogelijk beperken.

Op de kaart hieronder vind je onze leveranciers, waar ze gevestigd zijn en de inkoop volumes van de afgelopen jaren. De kaart laat zien dat we met best veel leveranciers uit Turkije zaken doen. Turkije is een zogeheten ‘hoog risicoland’ als het neerkomt op: vrijheid van vereniging, leefbare lonen, kinderarbeid en Syrische vluchtelingen. Desalniettemin wordt er, met voortdurende inspanningen, gezocht naar een oplossing voor deze problemen en gewerkt aan een plan om de CSR policy verder uit te rollen. Met een lidmaatschap bij BSCI/BEPI verbeteren we continue onze gepaste zorgvuldigheid. Lees hier het rapport over onze hoofd leveranciers


wereldkaart leveranciers Vanilia