Online Sample Sale Q&A

thank you!

Onze online sample sale was een groot succes. Bedankt voor al jullie bestellingen.

Vanwege het grote aantal bestellingen en de drukte bij PostNL is de levertijd langer dan de eerder aangegeven 7 werkdagen, onze excuses. Indien je een orderbevestiging hebt ontvangen, is je bestelling in goede orde bij ons ontvangen. Het kan zijn dat je, je bestelling in verschillende delen ontvangt.
Houd je mail in de gaten voor een track & trace nummer met daarin een update over je pakket van PostNL. Ook de reactie van onze klantenservice kan iets langer duren dan je van ons gewend bent.

Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben bekijk hieronder de meest gestelde vragen in onze Q&A. Staat je vraag er niet tussen dan staat ons Customer Care-team voor je klaar.

Bedankt voor jullie begrip en alvast veel plezier van jouw nieuwe aankoop!

Team Vanilia
 

Q&A

Ik heb een bestelling geplaatst tijdens de online Sample Sale wanneer wordt dit geleverd?

Vanwege het grote aantal bestellingen en de drukte bij PostNL is de levertijd langer dan de eerder aangegeven 7 werkdagen, onze excuses. Indien je een orderbevestiging hebt ontvangen, is je bestelling in goede orde bij ons ontvangen. Het kan zijn dat je, je bestelling in verschillende delen ontvangt. Zodra het pakketje gereed is voor verzending, ontvang je een track & trace nummer met daarin een update van PostNL. Wij doen onze uiterste best om je bestelling z.s.m. te leveren

Een deel van mijn bestelling heb ik ontvangen, waar blijven de andere artikelen?

Het kan voorkomen dat je, je bestelling in verschillende delen ontvangt. Vanwege het grote aantal bestellingen en de drukte bij PostNL is de levertijd langer dan de eerder aangegeven 7 werkdagen, onze excuses. Houd je mail in de gaten voor een track & trace nummer met daarin een update over je pakketje van PostNL. Wij doen onze uiterste best om je bestelling z.s.m. te leveren. 

Kan ik online Sample Sale aankopen retourneren?

Ja, online Sample Sale aankopen kun je retourneren binnen 30 dagen via PostNL. Retourneren in onze boutiques is helaas tijdelijk niet mogelijk. Je mag je bestelling in 1 doos retourneren indien je deze in delen hebt ontvangen. Let er wel op dat je dan beide retourformulieren meestuurt in de doos. Er zijn twee manieren om items te retourneren:

Via een PostNL Pakketpunt:
· Voeg het ingevulde retourformulier bij het pakket.
· Plak de bijgeleverde PostNL-retoursticker over je eigen adresgegevens.
· Geef het pakket af bij een PostNL locatie. Kijk op www.postnl.nl/locatiewijzer  voor de dichtstbijzijnde PostNL locatie.
· Je krijgt direct een verzendbewijs met track & trace code.
· De kosten zijn €5,95 en worden achteraf op het terug te betalen bedrag ingehouden.

Meegeven aan jouw PostNL-pakketbezorger:
· Voeg het ingevulde retourformulier bij het pakket.
· Plak de bijgeleverde PostNL-retoursticker over je eigen adresgegevens.
· Geef je pakket mee aan de PostNL-bezorger die een pakket bij jou komt bezorgen.
 · Je krijgt direct een verzendbewijs met track & trace code. Let op: je kunt maximaal 5 pakketten per keer meegeven.
· De kosten zijn €5,95 en worden achteraf op het terug te betalen bedrag ingehouden.

Kan ik online Sample Sale aankopen ook gratis retourneren in één van de Vanilia boutiques?

Retourneren in onze boutiques is helaas tijdelijk niet mogelijk i.v.m. de huidige omstandigheden rondom het Corona virus.

Kan ik online Sample Sale aankopen ruilen?

Ruilen van Sample Sale items is helaas niet mogelijk. Wel zijn wij aan het onderzoeken of we na het verwerken van de retouren van de Sample Sale jullie nogmaals in de gelegenheid kunnen stellen om een andere maat of een alternatief te vinden.

Ik heb mijn bestelling ontvangen maar er zit een beschadigd artikel tussen kan ik deze artikelen retourneren of ruilen?

Onze medewerkers doen een grondige kwaliteitscheck, mocht er toch iets zijn met jouw artikel dan kun je deze uiteraard gratis retourneren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Ruilen van Sample Sale items is helaas niet mogelijk. Wel zijn wij aan het onderzoeken of we na het verwerken van de retouren van de Sample Sale jullie nogmaals in de gelegenheid kunnen stellen om een andere maat of een alternatief te vinden.

Heb je een andere vraag over de online Sample Sale?

Indien je een vraag hebt staat ons Customer Care-team voor je klaar. Bel naar +31(0)75 640 25 00, stuur een WhatsApp-bericht naar +31 9700 5335 705 of mail ons via het contactformulier.