VANILIA
ONS ATELIER

Als een van de weinigen beschikken wij over een eigen productieatelier waar we onze hele collectie onder één dak maken. Op deze manier hebben wij volledige transparantie en toezicht op het gehele maakproces.

DICHTBIJ HUIS

Hoewel het in onze industrie de normaalste zaak is dat de productie aan de andere kant van de wereld plaatsvindt. Doen we dat bij Vanilia graag anders. Doordat ons productieatelier in Turkije ligt, verkleinen we de transportafstand. Zo hoeven we onze kleding niet per vliegtuig te vervoeren naar onze boutiques, maar per vrachtwagen. Hierbij verpakken en beschermen we onze kleding niet in plastic, maar in zakken die we zelf van reststoffen hebben gemaakt.

VANILIA
PRODUCTIE

Al ruim 25 jaar wordt onze kleding met zorg door vakmensen met een passie voor ambacht gemaakt. Door deze lange samenwerking kennen onze collega’s ons Vanilia-handschrift en kunnen we onszelf continu blijven verbeteren. We hebben de meest moderne machines om onze kleding innovatief en zo duurzaam mogelijk te produceren. Uniek aan deze werkwijze is dat wij als één van de weinigen in de textielindustrie onze productie in eigen beheer hebben. Zo hebben we controle over de kwaliteit, maar ook over de veilige werkomstandigheden van onze collega's. Daarbij zorgen de zonnepanelen op het dak van ons productieatelier
ervoor dat we steeds meer stappen zetten naar een nog duurzamere manier van
werken.

GOEDE ZORG

Wij hechten veel waarde aan goede sociale werkomstandigheden en zijn constant op zoek naar manieren om de kwaliteit te verbeteren. Zo worden onze collega's thuis opgehaald en naar het atelier gebracht. Wekelijks is er een dokter aanwezig en een dagelijkse warme lunch is niet meer dan normaal. We vinden het belangrijk dat iedereen zich goed voelt en met plezier aan het werk gaat.