Terug
vanilia truien en vesten

Combineer tijdloze truien, vesten en sweaters tot trendy looks

Vanilia truien, vesten en sweaters zijn tijdloze kledingstukken die in elke najaarsgarderobe thuishoren. Ze zijn stijlvol en niet aan de mode onderhevig, waardoor ze jarenlang meegaan. Maar hoe combineer je deze klassieke stukken tot trendy looks, en welke items mogen dit jaar niet in je kast ontbreken?

Knitted vesten en truien

Gebreide truien en vesten zijn tijdloos en tegelijkertijd trendy op zichzelf. Want hoewel we knitted truien en vesten al eeuwen niet weg kunnen denken, worden ze ook dit najaar weer gespot bij grote spelers in de modewereld. Met een fijn breisel weet je dat je dit jaar én komende jaren weer goed zit.

Layering

Geef je truien een eigentijdse twist met behulp van layering. Door verschillende lagen aan klassieke truien en vesten toe te voegen, zorg je voor een dynamische look. Draag bijvoorbeeld een fitted col als onderlaag van je sweater, of creëer een extra laag door je trui met een matching cardigan te combineren. In de Vanilia najaarscollectie vind je verschillende truien, vesten en cardigans om de lagen mee op te bouwen.

Half zip truien

Half zip truien bestaan al langer dan honderd jaar. In het begin der truien-met-ritsentijd werd dit model gedragen als schipperstrui en tijdens wintersporten, omdat de ritssluiting het mogelijk maakt om te ventileren of de trui te dragen als warme col. Deze klassiekers komen steeds weer terug in nieuwe stijlen en materialen. Daarom vind je verschillende half zip sweaters en een half zip schipperstrui terug in onze collectie. Geef je half zip truien een extra moderne look door ze te combineren met een culotte of minirok.

Kasjmier truien en vesten

Truien en vesten vervaardigd uit kasjmier zijn de belichaming van tijdloze moderniteit in je herfstgarderobe. Het zachte materiaal van kasjmier staat bekend om zijn ongeëvenaarde comfort en luxe uitstraling. En dat raakt nooit uit de mode. Een mooie kasjmier trui of kasjmier cardigan is daardoor een investment piece voor nu én later.

Ajour

Een andere truientrend van dit najaar die je onder andere veel ziet bij knitted- en kasjmierstukken, is ajour. Ajourbreiwerk is een eeuwenoude techniek waarbij steken worden gebruikt om opengewerkte patronen te creëren. Dit wordt gedaan door verschillende steken met elkaar te combineren. Daardoor heeft een knitted vest of trui met ajourwerk een luchtige, verfijnde en delicate uitstraling.