Fabric & care

Warm en isolerend
Ventilerend
Kreukt niet

full-screen

cashmere    mohair    merino    angora

Care

Belangrijk

Volg bij het wassen van wol altijd de instructies op het waslabel aan de binnenkant van het kledingstuk.

Materiaal

Wol is een dierlijke vezel die bestaat uit de zachte dunne haren van schapen en andere diersoorten en houdt ons warm door de stilstaande lucht tussen de haarvezels. Wol komt uit alle windstreken, de grootste wolleveranciers zijn Australië en Nieuw-Zeeland. Kleding gemaakt van wol wordt veelal gewaardeerd voor haar zachtheid, comfort en kreukvrije karakter. Om te zorgen dat wollen kleding mooi blijft is het van groot belang dat we het met liefde behandelen.

Onderhoud algemeen

Probeer wol zo min mogelijk te wassen. Houd de kleding schoon door het uit te hangen om te luchten nadat je het hebt gedragen. Je kunt een wollen kledingstuk in de douche hangen zodat het gestoomd wordt. Vermijd direct zonlicht en bewaar wollen kleding liggend in kast of lade. Door beweging en wrijving komen de losliggende haartjes omhoog en vormen kleine bolletjes, dit noemen we pilling. Vaak gebeurt dit bij blends omdat het sterkere garen ‘wint’ en het slappere garen erom heen rolt, dit hoort bij het karakter van wol en kan met een Anti-Pilling apparaat* worden behandeld.

Handwas

Was het artikel in lauwwarm water van maximaal 30°C. Bij de eerste wasbeurt komen de losliggende haartjes los, dit is normaal. Door het voorzichtig te behandelen voorkom je schade, krimp en verlies van zachtheid. Doe eerst de juiste hoeveelheid wolwasmiddel in het water en leg daarna het kledingstuk erin, pas op dat je niet teveel wasmiddel bijvoegt, dit kan ervoor zorgen dat het wol gaat vilten. Beweeg de kleding voorzichtig en vermijd kneden, wringen en wrijven. Spoel de kleding uit in lauwwarm water van 30°C. Gebruik hiervoor nooit koud water; daardoor kan de stof krimpen.

Machinewas

Gebruik een waszak om te beschermen tegen vilten. Stel de machine in op een wol- of fijnwasprogramma. Wol mag ongeveer een minuut lang op een laag toerental (400) worden gecentrifugeerd om uitrekken en slijten te voorkomen. De trommel mag niet schudden of draaien. Stel het centrifugeren apart in en stop het programma handmatig na een minuut.

Drogen van wol

Droog wol nooit in een droogtrommel. Druk voorzichtig het water uit het gewassen kledingstuk zonder te wringen. Trek het nog natte kledingstuk voorzichtig in model zodat het zijn originele vorm behoudt en leg het te drogen in een handdoek.

Strijken van wol

Het strijken van wol raden we aan om op een lage temperatuur te doen in verband met de zachtheid van het materiaal. Kreukels verdwijnen vaak vanzelf met het dragen van de kleding. Hardnekkige vouwen kunnen weggehaald worden met stoom. Hang het kledingstuk in de badkamer; door de stoom van warm water verdwijnen de kreukels.

Vlekken uit wol verwijderen

Haal de vlek zo snel mogelijk weg zonder te wrijven met een zachte vlekkenverwijderaar, speciaal bedoeld voor wol.

Opbergen van wol

Bewaar wollen kleding in een lade of leg het gevouwen in de kast. Als je bezorgd bent over motten, raden wij aan om patchouli- of lavendelolie in de opbergruimte te gebruiken. Hang wollen kleding nooit aan een hanger; dan verliest het zijn vorm.

see collection with this fabric

 

Tips

Lint remover

Lint remover

€14.95
Faden Fee

Faden Fee

€3.50

v

you’ve
got mail

volg de instructies die in de mail worden gegeven en herstel je wachtwoord