VANILIA
DE ADELAAR

“Bij De Adelaar gebeurt alles onder één dak en staat ambacht centraal.” - Michel (founder)

VANILIA
01 COLLECTIE ONTWIKKELING

Onze hele collectie, ontwikkeld onder één dak.

Design

Ongeveer twaalf keer per jaar ontwikkelen onze designers een nieuwe collectie met het oog op comfortabele functionaliteit en moderne luxe. Hierbij laten ze zich inspireren door de wereld om zich heen, of vinden ze onze favorieten opnieuw uit.

Testlab

Naast mooie designs gaat ons hart ook sneller kloppen van kwaliteit. Geen enkele stof komt in de collectie, zonder eerst uitvoerig getest te worden in ons testlab.

Materialen inkoop

Bij het inkopen van de stoffen is niet alleen de schoonheid en de kwaliteit belangrijk. Waar en hoe worden stoffen gemaakt en zijn er duurzamere varianten? Dat is waar deze afdeling zich mee bezighoudt.

Patronen

Het maken van patronen is in onze industrie bijna nergens meer te vinden. Gelukkig hebben wij bij Vanilia nog echte vakmensen die hier dagelijks mee aan de slag gaan. Op deze afdeling worden alle designs en patronen niet alleen getekend, maar ook tot op de laatste millimeter nagemeten voordat ze worden geproduceerd.

Sample atelier

In ons sample-atelier komen de ideeën van design tot leven. Steek voor steek zetten onze coupeuses de eerste items in elkaar. Zij gaan net zo lang door totdat de stof en de pasvorm samen het ideale duo vormen.

VANILIA
02 PRODUCTIE

We werken nu eenmaal graag dichtbij huis. Als een van de weinigen beschikken wij over een eigen productieatelier in Turkije waar we onze hele collectie onder één dak maken. Al ruim 25 jaar wordt onze kleding met zorg door vakmensen met een passie voor ambacht gemaakt. Door deze lange samenwerking kennen onze medewerkers ons Vanilia-handschrift en kunnen we onszelf continu blijven verbeteren.

VANILIA