VANILIA
DUURZAAMHEID

Bij Vanilia zijn we ons bewust dat we onderdeel zijn van een groter geheel. We zijn bekend met de milieu-gerelateerde en sociale problematiek die spelen in de mode-industrie. Daarom nemen we bij het ontwikkelen en het produceren van onze kleding onze verantwoordelijkheid – en proberen we het iedere dag weer een beetje beter te doen. Lees hier over de progressie bij Vanilia.

VANILIA
KWALITEIT

Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze stoffen en materialen omdat wij geloven dat een kledingstuk meer dan één seizoen mee moet kunnen gaan. Soms worden onze kledingstukken, twintig jaar na aankoop nog steeds in perfecte conditie gedragen.

MATERIALEN

Vanilia innoveert continu in materialen om deze op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren, met hart voor mens en milieu. Daarnaast zijn we ook altijd opzoek naar duurzamere alternatieven voor de materialen die we op dit moment in onze collectie hebben.

Ontdek onze materialen
VANILIA
PRODUCTIE ATELIER

Wat maar weinig mensen weten, is dat we ons eigen productieatelier hebben. We ontwikkelen en ontwerpen er alles zelf. Van atelier tot design, van schets tot kledingstuk – alles in eigen beheer. Zo zijn we zeker van een hoge kwaliteit en worden en minder productiefouten gemaakt, wat zorgt voor minder afval.

BEKIJK ONS ATELIER
VANILIA
LOKAAL

We proberen onze voetafdruk te beperken door lokaal te werken. Dat wil zeggen dat we onze materialen niet uit het verre oosten halen, maar altijd opzoek zijn naar de dichtstbijzijnde mogelijkheden binnen Europa. Zelfs onze productie houden we graag dicht bij huis. In ons geval betekent dat, dat we produceren in Europa en Turkije.

VANILIA
REPARATIESERVICE

Hoewel we bij Vanilia onze kleding met grote aandacht voor kwaliteit ontwikkelen, kunnen er na verloop van tijd onverhoopt defecten ontstaan. Door je items te laten repareren maximaliseer je de levensduur en kun je dus langer van je kleding genieten.

onze reparatie service
VANILIA
TIJDLOZE COLLECTIES

Alle kledingstukken die wij door de jaren heen hebben ontwikkeld, zijn voorzien van een Vanilia-DNA. Een samensmelting van comfortabele functionaliteit en moderne luxe die je door de jaren heen met elkaar kunt blijven combineren. We produceren al onze kledingstukken in kleine hoeveelheden. Op die manier voorkomen we overproductie.

TRANSPARENCY

TRANSPARANTIE

Met het ondertekenen met de Transparancy Pledge zijn we als modebedrijf weer een stap dichterbij volledige transparante keten. Hiermee hopen we een goed voorbeeld te zijn voor andere in onze industrie. Op die manier kunnen we met z’n allen zorgen voor goede en fijne werkomstandigheden voor alle werknemers.

BEKIJK ONZE LEVERANCIERS