chemicaliën

 

[[PAGE-INTRO]]

Textielmaterialen hebben een negatieve invloed op het milieu, maar de verwerking van deze grondstoffen heeft de grootste impact op watervervuiling. Het massagebruik van gevaarlijke chemicaliën, het gebrek aan kennis van de impact ervan en de ontbrekende of onvoldoende bescherming van water infecteert niet alleen het milieu, maar ook kleine dorpjes en communities nabij deze plantages.

[[PAGE-INTRO-END]]

Hoewel Vanilia samenwerkt met leveranciers uit ontwikkelde landen, zoals Italië en Japan, coöpereren we ook met een groot aantal Turkse leveranciers. We zijn ons er goed van bewust dat, zelfs deze landen, ethisch wangedrag tonen en de grondstoffen voor een groot deel uit andere landen importeren.

We werken in lijn met de EU REACH wetgeving en houden ons aan de Restricted Substances List. Deze lijst omvat alle goedgekeurde chemicaliën met samenhangende regels volgens de Europese Wetgeving en de SVHC List en Lokale Wet- en Regelgeving. Download hieronder onze Restricted Substances List (RSL).  

Doordat we een scherpe focus hebben op dit onderwerp en een goed werkend proces hebben opgezet, kunnen we voortdurend ontwikkelen en richten op vervolgstappen. Zo hebben we een MRSL (Manufacturing Restricted Substances List) opgesteld, die we met elke leverancier delen. Download hieronder onze Manufacturing Restricted Substances List (MRSL). 

Op basis van de jaarlijkse omzet en de continuïteit van ons bedrijf, hebben we een top 5 leveranciers geselecteerd die mee zullen participeren in de eerste ronde van de MRSL uitrol en het BEPI programma. Het primaire doel is om de 5 top leveranciers te monitoren op het gebied van sociale verantwoordelijkheid, management van chemicaliën, water behandeling en het maken van een plan voor het eventueel verbeteren van deze cruciale onderwerpen.